Kom mee op Tong Tong Trail!

Op zaterdag 26 mei 2012 laat de fraaie Haagse Archipelbuurt zich van een andere kant zien. Dan kunt u mee op Tong Tong Trail: in een aantal bijzondere panden wordt met een voorstelling of verhaal iets verteld over het gebied waar de betreffende straat naar genoemd is.
De Tong Tong Trail begint om 11.00 uur in buurthuis ‘t Klokhuis in de Celebesstraat met een lezing van Vilan van de Loo, gespecialiseerd in Indische letteren, over schrijfster Marie van Zeggelen en het ontstaan van de Archipelbuurt. In de Soendastraat kunt u in een kunstenaars-atelier een wayang-golek-voorstelling bijwonen door de poppenspelers van Behind the Actors uit Bandung.
In de Vredeskapel in de Malakkastraat zit Celine Marbeck klaar om u niet alleen te vertellen over haar geboortestad Malakka, en over de bevolkingsgroep van gemengde afkomst de Cristang waartoe ook zij behoort, zij serveert er ook een eenvoudige lunch uit de Cristang keuken. In 2004 verscheen haar kookboek Cuzinhia Cristang, een mengkeuken uit Malakka (een uitgave van Stichting Tong Tong).

Celine Marbeck (rechts) in het Kooktheater, foto Serge Ligtenberg

Na de lunch loopt u naar de Riouwstraat waar Esmeralda Zee-Hilal een exclusieve modeshow presenteert van traditionele kleding uit Riouw en omstreken. De Tong Tong Trail eindigt in de Balistraat met een Balinese dansrepetitie (o.a. Arjanti Sosrohadikoesomo van Tari Bali Belanda).
Loopt u ook mee? Het programma is open voor iedereen die dit leuk vindt. De Tong Tong Trail begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De kosten voor deelname aan deze culturele wandeling inclusief lunch zijn € 15,- per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (ook om te weten hoeveel porties Celine moet bereiden!), bij Martine Saathof van Stichting Tong Tong: martine.saathof@tongtong.nl. Heeft u geen internet, bel dan 06 1428 4072 en spreek uw naam en telefoonnummer in. U wordt teruggebeld.

Met dank aan de Gemeente Den Haag en Bewonersorganisatie Archipel.

Op de foto: Rechts Celine Marbeck in het Kooktheater van de Tong Tong Fair, enkele jaren geleden (foto Serge Ligtenberg)

Comments are closed.