Stichting Tong Tong

Welkom op de website van Stichting Tong Tong, de oudste Indische culturele organisatie van Nederland. Ons doel is de Indische cultuur te stimuleren en de kennis over Indische mensen en hun cultuurgeschiedenis te bevorderen. Onze doelstellingen zijn het meest zichtbaar op het Tong Tong Festival, het culturele programma van de jaarlijkse Tong Tong Fair. Daarnaast geven we boeken uit en maken we tentoonstellingen. Stichting Tong Tong werkt vanuit de opvatting dat Indische cultuur een onlosmakelijk deel van de Nederlandse cultuur is, en Indische geschiedenis een onderdeel van de vaderlandse geschiedenis.

Het Tong Tong Festival
Stichting Tong Tong is verantwoordelijk voor de programmering van het Tong Tong Festival, het theaterprogramma van de Tong Tong Fair in Den Haag. Het vindt plaats in verscheidene thematheaters en een paviljoen voor tentoonstellingen. De programmeurs nemen de vermenging van de Oosterse en Westerse cultuur als uitgangspunt voor een modern en origineel programma. De Indische cultuur, een van de oudste mengculturen van de wereld, is hun leidraad. Kernbegrippen verder zijn ‘traditie’ en ‘vernieuwing’.

Voor een 50-jarige geschiedenis, zie het jubileumboek ‘De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming’, door Florine Koning.

Boeken
Stichting Tong Tong is gespecialiseerd in historische, culturele en literaire boeken die de Indische cultuur centraal zetten. Kijk hier naar een overzicht van alle boeken. De boeken van Stichting Tong Tong zijn verkrijgbaar via iedere goede boekwinkel, ook online.

Tentoonstellingen
Elk jaar programmeert Stichting Tong Tong een of meer tentoonstellingen voor de Tong Tong Fair. De afgelopen jaren maakten we indrukwekkende exposities over onderwerpen die tot dan toe onbelicht waren gebleven in de Nederlandse geschiedenis. Op deze pagina kunt u meer lezen over o.a. ‘Het Verborgen Verhaal’, over buitenkampers tijdens de Tweede Wereldoorlog, ‘Thuisvaart’, over de repatriëring van Indische Nederlanders en ‘De Njai’, over de oermoeder van de Indo’s.

Tijdschriften
Stichting Tong Tong geeft ‘Indisch Anders’ uit, de onregelmatig verschijnende boekenkrant voor liefhebbers van de (post)koloniale letteren en literatuur, die sinds 2014 als boekenblog te volgen is op www.indisch-anders.nl.
Tweemaal per jaar maken we ‘De Sobat’, het relatiemagazine van Stichting Tong Tong. Met dit kleurige tijdschrift houden we onze vrienden en donateurs op de hoogte van onze activiteiten.
Tenslotte geven we ook eenmaal per jaar de festivalkrant van het Tong Tong Festival uit, de ‘Pasarkrant’.

Indische School
Stichting Tong Tong was ook verantwoordelijk voor de Indische School, een educatief programma op het Tong Tong Festival. De speciale website met daarop alle lessen in korte en lange (downloadable) versie is hier te vinden.

Meer informatie?
Op deze website vindt u gedetailleerde informatie over onze boeken, tijdschriften en tentoonstellingen. Voor informatie over het Tong Tong Festival en de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag, verwijzen wij u naar www.tongtongfair.nl.

Steun de Indisch cultuur, word ook Sobat!
Staat u achter onze doelstellingen en wilt u de Indische cultuur ook steunen?  Word dan Sobat (vriend/donateur) van Stichting Tong Tong. Lees hier wat wat we allemaal kunnen doen met uw donatie.

Comments are closed.