De Tong Tong Fair heeft een lange traditie op het gebied van tentoonstellingen die hoofdzakelijk zijn gewijd aan Indische onderwerpen. Al in de jaren ’60 en ’70 waren er exposities, bijvoorbeeld over Indische literatuur. In de jaren ‘90 waren er exposities over onderwerpen die tot dan toe nauwelijks aandacht kregen van historici.
Recente exposities
- Onteigend; Slavernij in de Indonesische archipel (2023)
- Batik maakt de man; onderdeel van Batik-Eiland (2022)
- De donkere kamer van Indië; Beelden van de volgende generatie (2022)
- De Indische keuken. Een wereldkeuken (2019)
- Naar Holland. Repatriëring, migratie of vlucht? (2017, 2018)
- Indische iconen in de Nederlandse popmuziek (2018 i.s.m. Klanken van oorsprong)
- Marie van Zeggelens kijk op Indië. Indrukken van een zwervelinge (2016, i.s.m. Museon)
Langer geleden
- Thuisvaart, over de repatriëring van Indische Nederlanders (1992)
- Tropenecht, over tropenkleding en kleedgewoontes in Nederlands-Indië (1994)
- Het Verborgen Verhaal, over de ervaringen buiten het kamp en in de bersiap (1995)
Wonen in Indië, een reconstructie van Indische woongewoontes, van het intieme leven op de voor- en achtergalerij (1997) - Verre Familie, over de mengculturen die ontstonden in de tijd dat Hollandse en Portugese zeevaarders aanlegden op weg naar de Oost (2002)
- Allemaal Familie, een fototentoonstelling over Indisch familieleven voor en na de repatriëring, op basis van de bijzondere foto-collectie van het IWI (2003)
In 2005 werd een apart paviljoen aan de Tong Tong Fair toegevoegd, speciaal voor exposities en andere culturele activiteiten. In dit Cultuurpaviljoen waren o.a. de volgende exposities te zien:
- Rogier Boon, Indisch ontwerper, over het werk van Rogier Boon, Pasar-organisator, illustrator en reclamemaker (2005)
- Haags-Indische Letterproductie; Een bescheiden panorama. Portretten van Haags-Indische auteurs (2005)
- Indisch leven in Nederland, over het dagelijkse leven van Indische Nederlanders in Nederland. Geen vergeelde portretten maar een kleurig tijdsdocument van de jaren ’50 tot en met ’80 in Nederland (2006)
- De Njai; Portret van een vergeten oermoeder, taboedoorbrekende tentoonstelling over het koloniale concubinaat. Authentieke foto’s van individuele voormoeders en hun persoonlijke geschiedenissen vormden de kern van de tentoonstelling. De foto’s en levensverhalen worden door samensteller Reggie Baay gedurende een periode van meerdere jaren verzameld.
- De Pasar Malam Besar, een Indische onderneming, over een halve eeuw geschiedenis van de Pasar Malam Besar (nu Tong Tong Fair geheten) in Den Haag (2008)
- Indisch Thuis, over de herkenbaarheid van Indische interieurs die zo moeilijk onder woorden is te brengen (2009)
NB: Sommige exposities waren meerdere jaren te zien. De bovenstaande opsomming vermeldt steeds het jaar dat de tentoonstelling voor het eerst was te zien.