Met Sobats naar Global Wardrobe in het Kunstmuseum te Den Haag op 16 januari 2022

Stichting Tong Tong organiseert na lange tijd weer excursies voor haar Sobats (vrienden/donateurs). Als we elkaar niet kunnen zien op de Tong Tong Fair, krijgen de Sobat-uitjes extra betekenis. Gaat u mee? De eerste excursie gaat naar het Kunstmuseum in Den Haag.

Kunstmuseum in Den Haag: Global Wardrobe
Op zondag 16 januari 2022 gaan we gezamenlijk naar de tentoonstelling Global Wardrobe — de wereldwijde modeconnectie in het Kunstmuseum in Den Haag, over mode als wereldwijd fenomeen en het cultureel toe-eigenen in de modewereld. In Global Wardrobe beziet het Kunstmuseum haar modecollectie door een moderne bril. De stukken zijn verzameld met een West-Europese focus, maar wie in het depot de kasten opent, ontdekt al snel hoeveel draden er zijn met andere culturen wereldwijd. Handbeschilderde katoen uit India, soepele Chinese zijde, fantasievolle batik uit Indonesië of kleurrijke varianten op de Japanse kimono: deze kledingstukken dragen de wereld in zich en vertellen verhalen over inspiratie en verbondenheid. Het Kunstmuseum nodigt de bezoeker uit om voorbij de schoonheid te kijken, en de kleding te zien als onderdeel van de wereldgeschiedenis die ze vertegenwoordigen.

Programma Global Wardrobe
We verzamelen in de naastgelegen Brasserie Berlage, en bezoeken daarna een inleidende lezing over de tentoonstelling, waarna we op eigen gelegenheid Gobal Wardrobe kunnen bekijken. 

12.30 Welkom door TT-host in Brasserie Berlage met een lichte lunch en een Café Berlage
14.00 Lezing in de Aula van het Kunstmuseum: In een wervelende presentatie van ongeveer zestig minuten biedt het Kunstmuseum context en verdieping over de tentoonstelling
15.00 Global Wardrobe bezoeken

Kosten Global Wardrobe
Als Sobat betaalt u € 34,50 per persoon voor de excursie. Neemt u een niet-Sobat mee? Introducés betalen € 37,50.  De prijs voor de excursie is inclusief lezing en lichte lunch, maar exclusief de entree voor het Kunstmuseum. De toegang tot het Kunstmuseum betaalt u ter plaatse.

Het uitje gaat door bij een deelname van minimaal 10 personen en er is een maximum van 15 personen. 

Aanmelden Global Wardrobe
Stuur uiterlijk 2 januari 2022 een mail naar info@tongtong.nl onder vermelding van ‘Sobat-excursie Global Wardrobe’ met het aantal personen (Sobats mogen één introducé meenemen) en uw contactgegevens. Na ontvangst van uw e-mail krijgt u verdere informatie over de excursie en de betaling.

 Meer informatie over het museum: www.kunstmuseum.nl

Corona-maatregelen
Het museum en de brasserie houden zich uiteraard aan de dan geldende corona-maatregelen. Dat kan het tonen van uw QR-code in de corona-check-app zijn, het verplicht dragen van een mondkapje en/of het houden van 1,5 meter afstand. 

Of ga mee met onze andere activiteit: de tentoonstelling Cadeau, Hoezo?  in het Tropenmuseum in Amsterdam. Op vrijdag 18 februari 2022. Lees hier meer.

Comments are closed.