Tong Tong Festival

Het Tong Tong Festival 2011 vindt van 25 mei t/m 5 juni 2011 plaats in de theaters van de 53e Tong Tong Fair.

Het Tong Tong Festival is de naam van het theaterprogramma van de Tong Tong Fair in Den Haag. Het vindt plaats in 5 theaters en een paviljoen voor tentoonstellingen. De programmeurs nemen de vermenging van de Oosterse en Westerse cultuur als uitgangspunt voor een modern en origineel programma. De Indische cultuur, een van de oudste mengculturen van de wereld, is hun leidraad. Kernbegrippen verder zijn ‘traditie’ en ‘vernieuwing’.

Het Tong Tong Festival programmeert meer dan 400 voorstellingen in 5 theaters.

Het Bintang-Theater is de schouwburg van de Tong Tong Fair. Het is het podium voor grote muziekacts, dansvoorstellingen en toneelproducties. Bintangs (‘sterren’) uit Nederland, Indonesië, Singapore, Maleisië, Amerika enzovoort stralen hier. Het theater heeft ca. 500 zitplaatsen. Programmeur: Olga van Reede.

Het Tong-Tong-Podium is het hart van de Grand Pasar. Er is een doorlopend podiumprogramma met muziek- en dansvoorstellingen, modeshows, etc. Er zijn 300 zitplaatsen maar ook passanten hebben staruimte. Programmeur: Olga van Reede.

Het Bibit-Theater is een intiem theater voor lezingen, talkshows, films, boekpresentaties, toneelreadings, kleine toneelproducties en (akoestische) muziekoptredens. Er zijn 200 zitplaatsen. Programmeur: Jessica Baro.

In het Kooktheater laten profkoks en thuiskokkies hun culinaire kunsten zien aan circa 150 keurmeesters: de toeschouwers. De Ind(ones)ische keukens staan centraal maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar andere Zuidoost-Aziatische (fusion) keukens, zoals de Cristang en Nyonya keukens uit Maleisië en de Eurasian cuisine uit Singapore. Programmeur: Ainsley Liem.

De Bengkel (‘werkplaats’) is het theater voor workshops, clinics en masterclasses. Bezoekers leren hier gamelan of ukelele spelen, pentjak of pidjitten. Het aantal deelnemers is afhankelijk van het soort workshop. Ook toeschouwers zijn van harte welkom. Programmeur: Arnaud Kokosky Deforchaux.

Comments are closed.