Nieuw: Biografie van Melati van Java

“…een razendinteressant boek…”
—Marc van Oostendorp in Neerlandistiek

“Melati van Java ontbreekt in de meeste naslagwerken van de Indische letteren, maar dat zou met deze biografie enigszins bijgesteld kunnen worden.”
—Margot Poll in NRC Handelsblad, 4 feb. 2017

Omslag biografie Melati van JavaOoit wist iedereen wie Melati van Java (ps. Marie Sloot) was. Ze publiceerde romans die vaak tientallen jaren in omloop bleven en ze behoorde tot de eerste vrouwen die  toetraden tot de deftige Maatschappij der Nederlandse letterkunde. Vermoedelijk was zij in Nederland de eerste Indische auteur van bestsellers.

Dochter van Indië is de eerste biografie van deze opmerkelijke vrouw.  Het boek beschrijft nauwgezet hoe Melati zich ontwikkelde tot populaire schrijfster en weldoenster. Van grote invloed waren haar jeugd in Indië, de innige band die ze met haar moeder had en haar katholieke levensovertuiging. Toch was zij in alles uniek voor haar tijd.  In het huwelijk had ze geen zin, ze is in haar brieven verfrissend chagrijnig en in haar romans geeft ze keer op keer een positief beeld van Indische vrouwen en meisjes. Mede vanwege dat laatste werd Melati feministe genoemd, en daar was ze trots op.

Hoe kan het dat zo’n inspirerende vrouw in de vergetelheid raakt? Wat schreef ze voor romans? En waarom genoot het publiek zo van het werk? Dat en meer staat in Dochter van Indië.

Vilan van de Loo publiceert over Indische geschiedenis en literatuur. Dochter van Indië is de handelseditie van haar proefschrift.

Dochter van Indië. Melati van Java (1853-1927)
Auteur Vilan van de Loo
Vormgeving: Sabrina Luthjens
ISBN 9789078847007
224 pag.
Verkoopprijs € 19,90, Sobatprijs € 17,90*

Bestellen
Dochter van Indië is verkrijgbaar via iedere (web-)boekwinkel.

Het is ook te bestellen bij de uitgever; als bijdrage in de portokosten rekenen wij € 1,75 per bestelling. Dit geldt alleen voor adressen in Nederland.
Bestellen is eenvoudig: maak het totaalbedrag (incl. het verschuldigde bedrag voor de porto) over op NL58 INGB 0000 7583 89, t.n.v. St. Tong Tong, Den Haag, o.v.v. het gewenste. Bij internetbankieren gaarne ook uw naam en adres vermelden bij ‘mededelingen’, of stuur die gegevens apart in een briefje of een e-mail naar

Correspondentieadres Stichting Tong Tong
Postbus 96831
2509 JE Den Haag

Telefoon, e-mail
070 354 09 44
info@tongtong.nl
boeken@tongtong.nl

Voor verzending naar buitenlandse bestemmingen doen wij graag prijsopgaaf.

*Voor Sobats (donateurs) gelden de speciale gereduceerde prijzen alleen indien zij bestellen bij Stichting Tong Tong.

Meer informatie
Als u vragen heeft, kunt u ons ook bellen: 070 – 354 0944 (ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur) of mailen: boeken@tongtong.nl.